Inscriere newsletter
Navigare

Terapia experimentala RRMS, Trimesta

Synthet Biologics Inc., o companie cu stadiu clinic, axată pe dezvoltarea terapeutică pentru protejarea florei microbiene și care viza bolile cauzate de agenți patogeni, au anunțat de curând rezultatele dezamăgitoare din partea unei analize independente realizate de 3 membri asupra unui studiu clinic de fază 2 de evaluare a produsului Trimesta ca un tratament pentru scleroza multiplă recurent-remisivă la femei (RRMS). Descoperirile nefavorabile au condus compania la anularea contractelor sale de licență și studii clinice cu Universitatea din California.

Trimesta (estriol administrat oral) este un medicament experimental folosit la tratarea recidivelor și disfuncției cognitive la scleroza multiplă. În faza a doua a studiului clinic (NCT00451204) a fost evaluată rata de îmbunătățire a recidivelor prin tratamentul cu Trimesta plus Copaxone (Teva Pharmaceutical Industries) injecții într-un grup de pacienți de sex feminin diagnosticate cu RRMS, comparativ cu un grup de pacienți care primesc tratament placebo plus injecții Copaxone. 

Syntetic Biologics și-a anunțat intenția de a efectua o analiză terț independenta a datelor din studiile clinice de două organizații de cercetare independente, în noiembrie 2015, cu intenția de a determina dezvoltarea în continuare a potențialului Trimesta. Datele din analizele, atât clinice cât și pe baza imaginii prin rezonanța magnetică (MRI) rezultate, nu au prezentat diferențe semnificative între grupul activ de medicamente (Trimesta plus Copaxone) și grupul placebo. Rata anuală de recidivă, volumule creierului și leziunile cerebrale, toate, nu s-au dovedit a prezenta diferențe semnificative între grupurile de la 12 sau 24 de luni. 

Jeffrey Riley, director executiv al Syntetic Biologics, a declarat într-un comunicat de presă, "Suntem dezamagiți de rezultatul analizei datelor care nu au demonstrat statistic efecte semnificative de tratament în acest studiu. Ne propunem să concentram resursele companiei pe  alte programe, incluzand faza a doua a programului florei microbiene intestinale, care au demonstrat rezultate clinice de top.

Sursa: 

http://multiplesclerosisnewstoday.com/2016/02/08/experimental-rrms-therapy-trimesta-fails-demonstrate-efficacy-review-clinical-trial/?utm_source=Multiple+Sclerosis&utm_campaign=b13e8f1672-RSS_WEEKLY_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_b5fb7a3dae-b13e8f1672-71517409