Inscriere newsletter
Navigare

SM-ul și Febra Glandulară

Anul trecut, MS Research Australia a acordat o bursă în valoare de $150.000, Universității Murdoch, pentru a susține proiectul acesteia, ce viza documentarea și cercetarea amănunțită a posibilității unei relații între scleroza multiplă, febra glandulară și virusul Epstein-Barr (EBV).

EBV este cunoscut ca fiind cauza febrei glandulare, numită și mononucleoză infecțioasă.

Bursa a fost acordată doctorului David Nolan, profesor și asociat al Institutului de Imunologie și Boli Infecțioase (IIID) și finanțează doi ani de cercetări, focusați pe scleroza multiplă și febra glandulară, deoarece s-a stabilit o posibilă legătură între cele două.

După cum a fost raportat în Multiple Sclerosis News Today, profesorul Nolan a vorbit despre proiectul să de cercetare: „Se pare că există o legătură strânsă între virusul Epstein-Barr și scleroza multiplă, dar este mult prea devreme pentru a afirma ca acesta este cauza sclerozei multiple. Știm că Epstein-Barr infectează celulele imune care produc anticorpi, celulele B, ascunzându-se în propriul sistem imunitar. Pe baza unor motive încă necunoscute, se pare că cei cu scleroză multiplă au un răspuns anormal la acest virus. Iar sistemul nervos poate fi atacat, neintenționat, de sistemul imunitar, ca parte a acestui răsuns împotriva virusului”.
Nolan și echipa sa de cercetători sunt în căutarea de celule B infectate, iar în paralel caută un tratament targetat care să adreseze problema. Scopul principal al proiectului este de a găsi o metodă prin care progresia bolii să fie oprită, prin tratamente terapeutice inovatoare care pot adresa mecanismele ascunse ale bolii.

Pe parcursul celor doi ani, cercetătorii sunt focusați pe celulele infectate de virusul Epstein-Barr. „Bursa acordată cercetării ne permite să avem ocazia de a face un pas înainte în ceea ce privește înțelegerea sclerozei multiple la baza ei, iar prin urmare ne oferă posibilitatea de a îmbunătății monitorizarea dar și felul în care tratam boala”, a adăugat dr. Nolan.

Sursa:http://multiplesclerosisnewstoday.com/blog/2016/06/22/ms-is-linked-to-glandular-fever-i-have-no-doubt/

traducere Stanca Potra: http://www.centrulsmile.ro/sm-ul-si-febra-glandulara/