Inscriere newsletter
Navigare

Studiu privind calitatea vieții în SM

Cercetare realizată de London School of Economics (LSE) și Platforma Europeană de Scleroză Multiplă (EMSP)

London School of Economics (LSE) și Platforma Europeană de Scleroză Multiplă (EMSP) realizează un studiu pe persoanele cu SM și ingrijitorii acestora. Dacă doriți să participați, mai jos sunt linkurile către chestionarele ce trebuie completate ( sunt pe limba română):

PENTRU PACIENȚI:
https://lse.qualtrics.com/SE/?SID=SV_9ohAaqS8pmUk4IZ

PENTRU INGRIJITORI:
https://lse.qualtrics.com/SE/?SID=SV_1R1uRyVjktBp9s1

 

Descriere generală:

London School of Economics ( LSE ) coordonează un studiu - IMPRESS - care explorează costurile sociale, economice, calitatea vieții și a experienței de viață cu SM la persoanele afectate de această maladie, dar și a îngrijitorilor acestora.

Studiul a început în 2015, iar raportul preliminar confirmă faptul că există o nevoie urgentă de a obține rezultate mai bune pentru persoanele cu SM.

Găsiți raportul aici.

LSE, împreună cu specialiștii de renume în asistență medicală, implicați în acest studiu, fac un apel acum pentru participarea cât mai multor persoane cu SM, ingrijitorii si medicii din intreaga Europa la acest studiu.

Acest studiu este parte a unui proiect internațional care strânge probe pentru înlocuirea puseelor ca indicator de progresie a bolii și ca cel mai precis mod de follow up în diagnostica SM în parcursul de monitorizare a progresiei acesteia.

Studiul va aduna, de asemenea, dovezi cu privire la utilizarea timpurie a tratamentelor modificatoare de boală pentru obținerea unor rezultate clinice superioare pentru persoanele afectate de SM. În paralel, va fi evaluat impactul socio-economic al unei astfel de schimbări.

Inițiatorii studiului încurajază participarea persoanelor cu SM din mai multe țări europene, între care și România.

Chestionarul în limba română poate fi completat dacă accesați link-urile de mai sus.

Sursa 1: European Multiple Sclerosis Platform ( pe limba engleză):

http://www.emsp.org/news-messages/impress-study/

Sursa 2: https://www.mssociety.org.uk/ms-research/get-involved-research/be-in-a-study