Seminarul Național SM 2022

ONLINE pe Zoom, în data de 30 mai, între orele 12.00 și 20.00
Când 2022-05-30
de la 12:00 până la 20:00
Unde ONLINE pe ZOOM
Nume
Telefon de Contact 0744647825
Participanţi Centrul Național de Tratament SM Târgu Mureș
Centrul Național de Tratament SM Oradea
Centrul Național de Tratament SM Iași
Adaugă un eveniment în calendar vCal (Windows, Linux)
iCal (Mac OS X)

 

Comunitatea SM (scleroză multiplă)  din România, care anul acesta împlinește 31 de ani de la înființare, fiind reunită sub umbrela ASMR, vă adresează invitația de participare la Seminarului National de Scleroză Multiplă 2022, care va avea loc ONLINE, prin Zoom, în data de 30 mai 2022, începând cu ora 12.00.

Evenimentul este dedicat pacienților afectați de scleroza multiplă și are menirea de a crește calitatea comunicării dintre centrelor naționale de tratament SM din țară și pacienții afectați de SM.

Evenimentul este înscris în calendarul WorldMSday.org și este realizat cu sprijinul organizațiilor la care ASMR este afiliată: Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) și Alianța Națională pentru Boli Rare România.

Seminarul propune un maraton educativ pentru pacienți, desfășurat prin informări, prezentări educative și dialog între pacienți și medicii specialiști din cadrul Centrelor Naționale de Tratament în Scleroza Multiplă.

Vor prezenta lucrări medici neurologi și specialiști din cadrul centrelor naționale de tratament SM din Târgu Mureș, Iași, Oradea, dar și de la centrele de recuperare de zi de la Oradea și Timișoara.

Participarea la seminar este gratuită.

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Programul propus:

Începând cu ora 12.00, până la ora 20.00, medici din centrele naționale de tratament și specialiști în recuperare vor prezenta sesiuni educative de maxim 60 min, pe teme de interes, cum ar fi:

  • soluții terapeutice noi și cercetare de actualitate în SM
  • eficiența tratamentului SM în centrele de tratament SM din România
  • efectele secundare în SM și soluții pentru managementul acestora
  • recuperarea în SM
  • rețea suport în SM

 

Scopul evenimentului

  1. Îmbunătățirea calității vieții persoanei afectate de SM și tratată în Centrele de Tratament participante la evenimentului, ca urmare a îmbunătățirii cunoștințelor acestuia despre boală, despre serviciile destinate acestuia și disponibile în comunitate; ca urmare a îmbunătățirii comunicării cu echipa de specialiști din Centrul de Tratament și infrastructura colaboratoare, implicarea pacientului în mișcarea națională, care poate oferi informare despre noi resurse ți facilitează resurse pentru managementul cât mai facil al bolii.
  2. Îmbunătățirea calității serviciilor adresate pacientului afectat de SM, printr-o abordare holistică, implicând medicii neurologi și echipa de specialiști ai acestora, servicii medicale de recuperare, servicii sociale și alte servicii, într-un efort sinergic, de colaborare și construcție structurată a unui sistem de sprijin integrat, fundamentat pe valorile profesionalismului și mai ales a dedicării voluntare.

Calendarul multianual al Seminarului Național SM

Urmând ordinea aproximativă a deschiderii centrelor de tratament din Programul Național SM, calendarul multianual orientativ de organizare a Seminarului Național SM este următorul:

2016 – Târgu Mureș

2017 – București

2018 – Timișoara

2019 – Iași

2020 – Cluj (anulat)

2021 – Craiova (anulat)

2022 – ONLINE pe ZOOM

Mai multe informaţii despre acest eveniment