Descrierea generală

ȘTAFETA CICLISTĂ SM 2016

”Mobilizează și unește oameni”...

pentru că ”SM nu mă poate opri...”

(deviza mondială a ediției 2016 a Worl MS Day)

Ștafeta Ciclistă SM se află la cea de a patra ediție și este un eveniment recreativ itinerant, de tip ștafetă ciclistă, organizat, anul acesta, în patru reședințe de județ, la care se adaugă București și Chișinău cu participarea voluntarilor, copii, tineri și familia acestora, cu prilejul Zilei Mondiale SM, 25 mai, într-un demers comunitar de susținere a cauzei persoanelor afectate de scleroza multiplă pentru solidarizarea și încurajarea persoanelor afectate de această maladie.

Campania va porni din Oradea, Piața Unirii 1, în data de 17 mai, ora 12:00, unde vom organiza un eveniment recreativ, multiplicat în mai multe locații din țară și din Republica Moldova, după cum urmează: Cluj-Napoca, Bistrita, Chișinău – Republica Moldova, Constanța, București, Alba Iulia, creând astfel un lanța al speranței și al motivației pentru înfrângerea bolii, transmițând încurajări și culegând promisiuni de luptă împotriva acestei maladii și comuniune înter cei afectați.

La modul practic, trei voluntari bicicliști pornesc în acestă ștafetă dedicată cauzei SM, care vor pedala într-un tur simbolic, o distanță scurtă, la viteză mică, alături de persoane cu SM active, suporterii din comunitate, familii cu copii, tineri și vârstnici care cred că viața se trăiește zâmbind.

Pe langa turul ciclist simbolic se vor desfasura cateva momente artistice în majoritatea locațiilor de eveniment ale acestei ediții.

In fiecare din aceasta locatie sunt invitati la eveniment persoane cu SM, apartinatori si suporteri ai evenimentului utilizând propriile biciclete, care se alătură, ca suporteri bicicliști, într-un tur ciclist simbolic și recreativ, organizat într-un parc central din localitate, sau un loc public de referință, pentru a motiva echipa ștafetei și a le înmâna postit-uri cu mesaje de încurajare adresate celor afectați de această maladie, dar și mesaje cuprinzând angajamente de viață pozitivă din partea celor afectați de această maladie.

După efectuarea turului simbolic, în sunetul clopoțeilor de bicicletă, echipa ștafetei va pleca spre următoarea destinație din traseul național, purtând ca ștafetă, mesajele și fotografiile de încurajare ale comunității, pe care le va culege de pe tot traseul, până la punctul de sosire. Suporterii bicicliști, care se alătură acestei inițiative vor fi răsplătiți cu mici surprize pregătite de organizatori.

Programul Ștafetei Cicliste SM 2016

Regulament detaliat de organizare a ștafetei cu implicare locală

Ștafeta Ciclistă SM pe Harta Worl MS Day

Cum poți participa la Ștafeta Cilcistă SM

Ce este World MS Day (click pe imagine):