Romania vs MS

Program de sprijin pentru persoanele afectate de SM din România

Foarte multe persoane afectate de SM cunosc programul World vs. MS, ca o inițiativă pe scară largă și care a mobilizat comunitatea SM pentru a împărtăși provocările vieții reale de a trăi cu SM și de a-și împărtăși soluțiile preexistente sau, acolo unde nu există nici o soluție, să provoace comunitatea să găsească o posibilă soluţie. Toate acestea printr-un mecanism participativ, la nivel internațional.

Programul ”România vs MS”, de această dată, particularizează acest demers internațional de succes la nivelul grupului de pacienți din România. Astfel Programul România vs MS este un studiu de piață național, susținut de experții în scleroza multiplă, iar rezultatele vor fi analizate și publicate în reviste de specialitate pentru medici, dar și în reviste adresate publicului larg și pacienților participanți.

Scop programului România vs MS este de a constientiza comunitatea de scleroză multiplă din România asupra impactului real al bolii asupra pacientului și a familiilor acestora.

Obiective programului România vs MS:

  1. Expunerea impactului real al SM prin vocea și imaginea pacienților pentru a schimba percepția noastră ( medici, pacienți dar și populația generala) despre "handicap„
  2. Furnizarea de educație atât către pacient cât și către medicii în pregătire în legătură cu procesul bolii
  3. Promovarea unui dialog mai deschis și mai informat între pacienți și medici
  4. Pacienții să aibă posibilitatea de a lua decizii bine informate.
Cum te poți implica?

Sanofi-Genzyme a dezvoltat, cu suportul unui comitet consultativ de experți, două chestionare cu ajutorul cărora se vor analiza populațiile de pacienți care trăiesc cu SM și populațiile de aparținători pentru a înțelege mai bine impactul pe care SM îl are asupra vieții de zi cu zi a acestora.

Accesează această adresa pentru completarea chestionarului: