SM Bistrița la înălțime

Mișcarea de scleroză multiplă din România este susținută la cel mai înalt nivel de voluntari temerari și cu inima aproape de cei afectați de SM.

În cadrul acțiunilor de CONȘTIENTIZARE ȘI PROMOVARE a MIȘCĂRII SM din România, avem parte de ajutorul și susținerea unor personaje la cel mai înalt nivel! J la propriu! Este vorba aici de profesorul de geografie Dr. IOAN BÂCA – de la Universitatea Babeș Bolyai Cluj Napoca, extensia Bistrița, care predă studenților de la Specializarea GEOGRAFIA TURISMULUI, unde este șef lucrări. În cadrul activității universitare care acoperă profilul specializării, profesorul merge cu studenții săi în diverse expediții în natură. Pentru cadrul didactic (care este erou principal aici) aceste ieșiri sportive sunt probabil “antrenamente” pentru acțiuni cu un grad mai ridicat de dificultate: adică expediții și escaladări pe cele mai înalte vârfuri muntoase din Romania și din partea estică a Europei. În aceste expediții merg doar “cunoscătorii” adică cei care sunt bine pregătiți pentru astfel de aventuri solicitante. Marea noastră bucurie este să descoperim că acești oameni temerari și curajoși susțin, cu toată dăruirea și sufletul, inclusiv cauza noastră, a mișcării SM din România, prin promovarea acesteia acolo sus, pe vârfurile munților înalți, prin arborarea bannerului cu numele Asociației SM Bistrița, și, deci, a Asociației SM România.   Cinste lor!

”Urc pe munte de când mă știu (m-am născut la munte), pentru agricultură (fânărit, păstorit, recoltare ciuperci și fructe de pădure, procurare lemne iarnă), pentru agrement, pentru cercetare științifică (sunt profesor de geografie, cu doctorat în relief montan), pentru realizarea unor emisiuni de televiziune (Emisiunea fără Nume de la AS-TV Bistrița) și pentru performanțe sportive (adjudecarea unor vârfuri). Acum, m-am hotărît să urc munții pentru cei care nu o pot face: bolnavii de scleroză multiplă. Distribuiți pentru Asociația de scleroză multiplă Bistrița. Mulțumim!”